Tennisser Van de Zandschulp direct uitgeschakeld in Adelaide

Foto: ANP

Voor tennisser Botic van de Zandschulp heeft zijn laatste voorbereidingstoernooi op de Australian Open slechts één ronde geduurd. De nummer 56 van de wereld moest het in de openingsronde van het ATP-toernooi in Adelaide afleggen tegen de Hongaar Marton Fucsovics: 3-6 6-7 (4).

Van de Zandschulp bereikte vorige week in Melbourne de kwartfinales. Hij liet daarin tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov twee matchpoints onbenut. In Adelaide trof hij met Fucsovics de nummer 38 van de wereld.

De Nederlander leverde halverwege de eerste set zijn servicebeurt in, waarna de Hongaar de set naar zich toetrok. In de tweede set werd Van de Zandschulp op 2-2 opnieuw gebroken, maar hij brak direct terug. Bij een voorsprong van 4-3 kreeg de 26-jarige Gelderlander opnieuw een breakpoint. Fucsovics wist zijn service echter te behouden en besliste de partij in de tiebreak, na bijna 2 uur spelen.

Van de Zandschulp is net als Tallon Griekspoor rechtstreeks toegelaten tot de Australian Open. Griekspoor zou deze week in Sydney spelen, maar hij trok zich terug vanwege een teenblessure. Om dezelfde reden moest de nummer 62 van de wereld zich vorige week afmelden voor zijn duel met Rafael Nadal in de kwartfinales in Melbourne.