Wielrenner Bernal moet opnieuw geopereerd worden

28 jan 2022, 17:57 Sport
wielrenner bernal moet opnieuw geopereerd worden
Wielrenner Egan Bernal moet na zijn zware trainingsongeluk van afgelopen maandag opnieuw geopereerd worden. De Colombiaan van Ineos ondergaat dan twee kleine ingrepen aan een breuk van zijn middenhandsbeentje in zijn rechterhand en aan breuken bij zijn tanden en kaak, meldde de Universiteitskliniek La Sabana in de hoofdstad Bogotá.
Bernal fietste in volle snelheid tegen een stilstaande bus aan tijdens een training in Colombia. Hij liep een reeks van verwondingen op, zoals een gebroken ruggenwervel, een gebroken dijbeen, een gebroken knieschijf, een borsttrauma, een geperforeerde long en meerdere gebroken ribben en onderging al twee operaties.
De patiënt bevindt zich in een herstelfase die goed verloopt, meldde de kliniek. "Daarin ondergaat hij vrijdag twee secundaire ingrepen, waarbij hij geen levensgevaar loopt."
De Colombiaan kwam zelf ook met een reactie en was vooral heel dankbaar. "Ik had 95 procent kans op een dwarslaesie en verloor bijna mijn leven met wat ik het allerliefste doe. Vandaag wil ik God bedanken en ben de Universiteitskliniek La Sabana en al haar specialisten dankbaar voor het doen van het onmogelijke", meldde hij op Instagram. "Ik lig nog steeds op de ic en wacht op meer operaties, maar ik vertrouw op God dat alles goed komt."
Bernal won behalve de Tour van 2019 ook de Giro d'Italia van 2021. Dit jaar was de Tour de France het hoofddoel van de renner van Ineos.