Australiër Welsford spurt naar winst vijfde rit Ronde van Turkije

Foto: ANP

De Australiër Sam Welsford heeft de vijfde etappe gewonnen in de Ronde van Turkije. De renner van Team DSM won na een rit over 186 kilometer van Manisa naar Ayvalik de sprint van het peloton vóór de Belg Jasper Philipsen en de Nederlander Arvid de Kleijn. Cees Bol, ploeggenoot van Welsford bij DSM, eindigde als achtste.

Enkele honderden meters voor de finish was er nog een grote valpartij in de sprintende meute. De renners vooraan probeerden zich in een goede positie te wringen en duwden elkaar tegen de schouders. De Belg Edward Planckaert van Alpecin-Fenix smakte daardoor hard tegen het asfalt en achter hem duikelden nog meer renners over elkaar. Het zorgde voor een breuk in het peloton.

Alpecin-Fenix meldt dat Planckaert naar het ziekenhuis is gebracht met een hersenschudding. Daar worden ook röntgenfoto’s gemaakt om te kijken of zijn sleutelbeen is gebroken. De 27-jarige renner had last van zijn nek, sleutelbeen en een voet.

De Argentijn Eduardo Sepúlveda behield de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft 14 seconden voorsprong op de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin. De Ronde van Turkije telt nog drie etappes.