Evenepoel aan de leiding na tweede ritzege in Ronde van Noorwegen

Foto: ANP

Wielrenner Remco Evenepoel heeft in de Ronde van Noorwegen zijn tweede ritzege geboekt. De 22-jarige Belg van Quick-Step – Alpha Vinyl won de derde rit, een bergetappe met aankomst op de Gaustatoppen na 175,8 kilometer na een solo op de slotklim. Hij nam daarmee ook de leiderstrui over van de Noor Tobias Halland Johannessen, die op 1.21 minuut als vierde binnenkwam.

Evenepoel had de eerste etappe in de Ronde van Noorwegen ook al gewonnen. Met zijn tweede ritoverwinning komt zijn aantal zeges dit seizoen op zes. Hij won eerder de Ronde van de Algarve en de klassieker Luik-Bastenaken-Luik.

De Belg was de sterkste van de klassementsrenners op de lange slotklim van 12 kilometer. Met de Australiërs Jay Vine en Luke Plapp reed Evenepoel met nog zo ’n 5 kilometer te gaan weg bij de anderen klassementsrenners onder wie Johannessen. In de daaropvolgende kilometer liet hij ook zijn medevluchters achter van wie Vine op 27 seconden tweede werd. De renner van Alpecin-Fenix staat in het klassement ook tweede op 46 seconden.

“Dit is een mooie voorsprong”, zei Evenepoel na zijn ritzege. “Hopelijk kunnen we dit nu controleren tot het eind van de koers. Het is fijn voor het team dat we opnieuw winnen en dat ik met een mooie voorsprong aan die vierde rit kan beginnen. Dat maakt het iets gemakkelijker om te controleren. Al moeten we er wel voor knokken, want hier in Noorwegen, met die lokale rondjes en de wind, moet je altijd op je hoede zijn.”