Beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen naar halve finales Ostrava

Foto: ANP

De beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben op het Elite 16-toernooi in Ostrava de halve finales bereikt. Het Nederlandse duo versloeg de Brazilianen Alison en Guto in de kwartfinales in twee gelijkopgaande sets: 25-23 21-19.

Brouwer en Meeuwsen nemen het later op zaterdag op het Tsjechische zand op tegen de olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum uit Noorwegen. In de groepsfase kwamen beide teams elkaar ook al tegen, toen wonnen de Noren in drie sets. Op de Olympische Spelen van vorig jaar in Tokio verloren Brouwer en Meeuwsen in de achtste finales van Mol en Sørum, die vervolgens het goud pakten.

In het vrouwentoernooi bleven Katja Stam en Raïsa Schoon steken in de kwartfinales. Stam en Schoon, die de wereldranglijst aanvoeren, moesten het afleggen tegen het Zwitserse duo Joana Heidrich/Anouk Vergé-Depré: 17-21 28-30. Ze gaven in de tweede set een voorsprong uit handen.

Stam (23) en Schoon (20) hadden alle groepswedstrijden in Ostrava overtuigend gewonnen. Het jonge Nederlandse koppel, dat vorig jaar debuteerde op de Spelen, is bezig aan een sterk seizoen. Ze stonden al drie keer in een finale en wonnen in maart het Elite 16-toernooi in de Mexicaanse stad Rosarito.