Van der Voort zonder setverlies naar derde ronde WK darts

Foto: ANP

Vincent van der Voort heeft afgetekend als vierde Nederlander de derde ronde van het WK darts bereikt. De 47-jarige Purmerender was in het Londense Alexandra Palace met 3-0 te sterk voor de Schot Cameron Menzies, de nummer 84 van de wereld.

Van der Voort, de mondiale nummer 28, begon goed aan de wedstrijd door de eerste set te winnen zonder een leg af te staan. In de volgende set ging de eerste leg naar Menzies, maar won Van der Voort de volgende drie legs om op één set van de overwinning te komen. Menzies kreeg volop mogelijkheden om de derde set binnen te halen, maar miste veel kansen op de dubbel.

Met James Wade is de eerste outsider voor de wereldtitel uitgeschakeld. De Engelse nummer 8 van de wereld verloor van de veel lager geklasseerde Jim Williams uit Wales (3-2). De als vijfde geplaatste Luke Humphries ging met veel moeite door ten koste van de Duitser Florian Hempel (3-2).

Eerder plaatsten de Nederlanders Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode zich al voor de derde ronde.