Darter Van Gerwen wint na 'slechtste voorbereiding ooit'

21 jan 2023, 9:55 Sport
darter van gerwen wint na slechtste voorbereiding ooit
Darter Michael van Gerwen beleefde naar eigen zeggen "de slechtste voorbereiding ooit", maar hij wist zijn partij in de eerste ronde van de Nordic Darts Masters in Kopenhagen toch te winnen. De verliezend WK-finalist was met 6-3 te sterk voor de Zweed Andreas Harrysson en treft zaterdag in de kwartfinales de Schot Peter Wright.
Van Gerwen bereikte begin deze maand de finale van het WK in Londen, maar werd daarin overklast door de Engelsman Michael Smith. De 33-jarige Brabander speelde daarna nog een demonstratietoernooi in Düsseldorf en ging vervolgens met zijn gezin op vakantie naar Curaçao. Hij vloog vrijdag via Schiphol naar Kopenhagen en stond 's avonds, na een reis van in totaal 16 uur, alweer voor het bord.
"Dit was waarschijnlijk mijn slechtste voorbereiding ooit", zei Van Gerwen. "Maar ik wilde spelen, de PDC wilde dat ik zou spelen en de fans ook. Dan moet je zorgen dat het lukt. Ik had net genoeg tijd om hier naartoe te komen. Ik heb in mijn partij heel wat dingen beter kunnen doen, maar gezien de voorbereiding moet ik blij zijn dat ik heb gewonnen. Ik kan erover klagen, maar dan had ik me moeten afmelden."