Albon krijgt voor Kerstmis duidelijkheid van Red Bull

14 dec 2020, 18:06 Sport
albon krijgt voor kerstmis duidelijkheid van red bull
De Formule 1-renstal van Red Bull neemt voor Kerstmis een besluit over wie volgend seizoen teamgenoot is van Max Verstappen. De keuze gaat tussen de Thai Alexander Albon en de Mexicaan Sergio Pérez.
Albon was dit jaar de tweede rijder bij Red Bull, maar hij kon de verwachtingen niet waarmaken. Verstappen moest meestal in zijn eentje opboksen tegen de coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas in hun superieure Mercedessen. Albon kreeg een aantal races geleden al te horen dat hij zich de laatste races van het jaar moest bewijzen.
De Thai reed in de door Verstappen gewonnen slotrace van Abu Dhabi naar de vierde plaats. "Het was een van zijn beste races. Toch moeten we er nog over nadenken. Er zijn veel zaken waar we naar moeten kijken, maar voor kerst nemen we een beslissing", zei topman Helmut Marko van Red Bull op Autosport.com.
Pérez reed een van zijn sterkste jaren in de Formule 1, waarin hij de Grote Prijs van Sakhir won, maar hij is volgend jaar zijn zitje bij Racing Point kwijt. De Duitser Sebastian Vettel neemt zijn plek in bij de renstal, die verder gaat onder de naam Aston Martin.