Australian Open voor volle tribunes in Melbourne

18 nov 2021, 7:49 Sport
australian open voor volle tribunes in melbourne
ANP
De Australian Open kan in januari worden gespeeld voor volle tribunes. De autoriteiten in de staat Victoria, waarin Melbourne ligt, hebben alle beperkingen voor grote sportevenementen opgeheven. De vaccinatiegraad is volgens premier Dan Andrews met bijna 90 procent hoog genoeg om de maatregelen los te laten.
Het eerste grandslamtoernooi van het jaar voor de tennissers begint op 17 januari en eindigt op 30 januari. Doorgaans trekt de Australian Open in twee weken zo'n 800.000 bezoekers.
Melbourne komt uit een lange lockdown van meer dan 260 dagen. De lockdown in de Australische stad met meer dan 5 miljoen inwoners werd eind vorige maand opgeheven. Melbourne was sinds het begin van de coronapandemie zes keer in lockdown gegaan, onder meer begin dit jaar tijdens de Australian Open.
Toen ging tijdens de eerste week van het toernooi een lockdown van vijf dagen in vanwege een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus. In de eerste dagen van de Australian Open mochten toen dagelijks 30.000 bezoekers het park op, ongeveer een derde van het gebruikelijke aantal. Na enkele dagen zonder publiek keerden de fans in de eindfase van het toernooi terug op de tribunes. Bij de finales zaten zo'n 7500 mensen op de tribunes van de Rod Laver Arena.