Bastianelli sprint naar zege Gent-Wevelgem

25 mrt 2018, 14:46 Sport
bastianelli sprint naar zege gent wevelgem
ANP
Marta Bastianelli heeft Gent-Wevelgem op haar naam geschreven. De dertigjarige Italiaanse wielrenster van team Alé Cipollini was na 142 kilometer de snelste in de sprint van een groep van dertig vrouwen. Bastianelli bleef de Belgische Jolien D'hoore en de Duitse Lisa Klein voor. Amy Pieters was de beste Nederlandse op de vijfde plek.
Een groep van ruim dertig wielrensters ging de finale van Gent-Wevelgem in na de laatste passage van de Kemmelberg. Door toedoen van de ploegen van Boels-Dolmans en Sunweb lukte het niemand meer te ontsnappen.
In de lange sprint leek D'hoore haar tweede zege in een paar dagen tijd te gaan boeken. De wielrenster van Mitchelton-Scott was donderdag ook al de beste in de eendaagse wedstrijd van Driedaagse Brugge-De Panne, maar werd in Wevelgem op de streep geklopt door de Italiaanse. Floortje Mackaij eindigde nog als achtste en Marianne Vos als twaalfde.
D'hoore heeft de leiding in de WorldTour overgenomen van de Poolse Katarzyna Niewiadoma. Bastianelli is geklommen naar de derde plek, voor Amy Pieters (vierde). De volgende WorldTour-wedstrijd is de Ronde van Vlaanderen op 1 april.