Simon Yates grijpt zege in Barcelona

25 mrt 2018, 14:47 Sport
simon yates grijpt zege in barcelona
ANP
Simon Yates heeft de zege gegrepen in de zevende en laatste etappe van de Ronde van Catalonië. De Britse wielrenner van Mitchelton-Scott kwam na 154,8 kilometer solo aan in Barcelona voor de Spanjaard Marc Soler van Movistar. De Fransman Pierre Latour eindigde op achttien seconden als derde en als eerste van het peloton.
De eindzege in de Ronde van Catalonië gaat naar Alejandro Valverde, die ook al in 2017 en 2009 de zege greep. Zijn ploeggenoot Nairo Quintana eindigde op 29 seconden als tweede. Steven Kruijswijk werd zevende in de slotrit en achtste in het eindklassement. Voor Valverde is het de derde rittenkoers die hij in 2018 op zijn naam schrijft. Eerder was de 37-jarige Spanjaard van Movistar al de beste in de Ronde van Valencia en de Ronde van Abu Dhabi.
Yates en Soler kwamen uit een groepje vluchters die waren vertrokken op het lokale rondje over de Montjuic. De twee bleven het peloton met daarin leider Valverde voor. ,,Ik was niet zeker dat ik het hier tegen die snelle mannen zou redden'', vertelde de Brit. ,,Daarom heb ik het op deze manier gedaan.'' Voor Yates is het de tweede etappezege in korte tijd. In Parijs-Nice won hij de zevende etappe.
In de slotronde kwam Egan Bernal van Team Sky, de nummer twee in het klassement, hard ten val. De Colombiaan werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De val werd veroorzaakt door Movistar-renner José Joaquín Rojas wiens wiel wegslipte. Ook de Ier Dan Martin van UAE-Emirates was bij de valpartij betrokken. Beide renners konden de etappe wel uitrijden.