Bertens 'op haar best' tegen Halep

11 mei 2019, 21:17 Sport
bertens op haar best tegen halep
Met haar negende WTA-titel op zak bedankte Kiki Bertens zaterdag in Madrid haar opponente Simona Halep. ,,Jij laat me mijn beste tennis spelen", zei de Nederlandse, die zich verontschuldigde dat ze Halep opnieuw in een grote finale de baas was.
Vorig jaar in Cincinnati kon dat bij Halep na een lange zegereeks, met de titel in Montreal, nog aan vermoeidheid liggen. Bertens won toen via een tiebreak de tweede set en bleek in de derde set fitter. In Madrid liet de Wateringse zien gewoon de sterkste te zijn. ,,Kiki verdient de titel. Ze speelde vandaag beter en liet de hele week al geweldig tennis zien", zei de Roemeense, die alleen maar lof voor de Westlandse had.
Bertens versloeg in de kwartfinale Petra Kvitova, die haar vorig jaar in de finale en vorige maand in Stuttgart nog de baas was. Daarna rekende ze ook af met Sloane Stephens, de verliezend finaliste van Roland Garros van 2018 en met Halep, de winnares van het grandslamtoernooi van Parijs. Bertens dient zich daarmee aan als een van de topfavorieten voor Roland Garros, dat eind deze maand begint.
Op haar eigen spel in Madrid keek Bertens tevreden terug. ,,Ik ben echt heel trots op mijn spel deze week en vandaag in de finale. In het begin was ik even zoekende, maar ik speelde daarna heel solide en slim en heb de punten gemaakt die ik moest maken."
Ze erkende dat ze op enkele belangrijke momenten het geluk aan haar zijde had. ,,Op 4-3 in de tweede set sloeg ik de bal tegen de netband en raakte de bal Simona", refereerde ze aan het punt dat daardoor naar haar ging. ,,Soms heb je ook een beetje geluk nodig. Maar ik ben heel blij hoe ik de partij daarna heb uitgespeeld."