Tsitsipas houdt Nadal uit finale Madrid

12 mei 2019, 00:13 Sport
tsitsipas houdt nadal uit finale madrid
De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas heeft op het masterstoernooi van Madrid voor een verrassing gezorgd. De 20-jarige Griek hield Rafael Nadal uit de finale, door de vijfvoudig winnaar van het toernooi in de Spaanse hoofdstad in drie sets te verslaan: 6-4 2-6 6-3. Het betekende voor Tsitsipas tevens zijn eerste zege op de winnaar van zeventien grandslamtitels.
Tsitsipas, negende op de mondiale ranglijst, neemt het zondag in de finale op tegen Novak Djokovic. De nummer 1 van de wereld versloeg Dominic Thiem uit Oostenrijk via twee tiebreaks: 7-6 (2) 7-6 (4). De Serviër won het masterstoernooi van Madrid in 2011 en 2016.
Nadal is al jaren de 'koning' van het gravel. De 32-jarige Spanjaard wacht echter nog altijd op zijn eerste toernooizege van dit jaar op zijn favoriete ondergrond. Net als in Monte Carlo (tegen Fabio Fognini) en Barcelona (tegen Thiem) bleef Nadal steken in de halve finales.
De nummer 2 van de wereld leek de partij tegen Tsitsipas in de tweede set naar zich toe te trekken, maar de Griek herstelde zich knap. Het regende breakpoints in de derde set en Tsitsipas was in de vijfde game de eerste die er eentje benutte. Dat deed de Griek twee games later opnieuw. Nadal bleef zoals gebruikelijk knokken, maar moest zich na ruim 2,5 uur toch gewonnen geven tegen de Griek die hij begin dit jaar in de halve finales van de Australian Open nog op overtuigende wijze had geklopt.