Bol pakt bij WK indoor zilver op 400 meter achter Miller-Uibo

19 mrt 2022, 20:05 Sport
bol pakt bij wk indoor zilver op 400 meter achter miller uibo
Femke Bol heeft bij de wereldkampioenschappen indoor in Belgrado zilver gepakt op de 400 meter. De 22-jarige atlete moest in de finale alleen olympisch kampioene Shaunae Miller-Uibo uit de Bahama's voor zich dulden. Die won in 50,31 seconden, Bol werd tweede in 50,57. Het brons was voor Stephenie-Ann McPherson uit Jamaica in 50,79.
Lieke Klaver eindigde als zesde. Ze liep 52,67.
Bol haalde de tweede Nederlandse medaille op deze WK indoor binnen. Vrijdag won Jessica Schilder brons bij het kogelstoten.
Miller-Uibo nam vanuit baan 6 na de eerste ronde de koppositie. De 27-jarige atlete had een kleine voorsprong na 200 meter en gaf die ook niet meer uit handen. Bol, gestart in baan 4, kwam in de laatste meters nog redelijk in de buurt, maar moest ook zorgen dat ze McPherson voorbleef voor de tweede plaats.
Bol, die vorig jaar op de Spelen van Tokio olympisch brons veroverde op de 400 meter horden, ging naar de WK in Belgrado met de snelste tijd van het seizoen op de 400 meter. Op de NK in februari had ze 50,30 gelopen. Miller-Uibo bleef daar in de WK-finale één honderdste van een seconde boven. De atlete uit de Bahama's is de tweevoudig olympisch kampioene op deze afstand.