Magnussen stunt in kwalificatie en brengt Haas in extase

19 mrt 2022, 19:56 Sport
magnussen stunt in kwalificatie en brengt haas in extase
Kevin Magnussen was met stomheid geslagen na de kwalificatie voor de Grote Prijs van Bahrein. Net een week terug bij het Amerikaanse raceteam als vervanger van de ontslagen Rus Nikita Mazepin stuntte de Deense coureur met de zevende tijd. Het was voor het eerst sinds 2019 dat een auto van Haas de derde en laatste kwalificatiesessie (Q3) haalde.
"Dit is te gek en ik kan het amper bevatten", zei Magnussen, die tussen 2017 en 2020 ook voor Haas reed in de Formule 1. "Hier kun je alleen maar op hopen."
De coureurs van Haas reden de afgelopen jaren steevast in de achterhoede, maar het lijkt erop dat de renstal de regelwijzigingen in de aerodynamica goed heeft uitgevoerd en een ongedacht snelle auto heeft gefabriceerd. "Het zijn rare weken geweest waarin ik de auto moest leren kennen en er ook achter kwam dat die behoorlijk goed is", aldus Magnussen, die in Q2 problemen kreeg met het hydraulische systeem in de Haas. "Dat moest verholpen worden en dat kostte tijd. Ik kon maar één rondje doen in Q3 op de oude banden uit Q2 en dan blijk je de zevende tijd te hebben gereden. Het is idioot gewoon."