Brouwer kan Zverev niet verrassen en verliest in drie sets

06 jul 2023, 16:30 Sport
brouwer kan zverev niet verrassen en verliest in drie sets
Gijs Brouwer heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op Wimbledon. De debutant op het Londense gras verloor in de openingsronde in drie sets van de Duitser Alexander Zverev, die als negentiende geplaatst is. Het werd 6-4 7-6 (4) 7-6 (5).
Brouwer kreeg in de tweede set bij een 6-5-voorsprong twee setpunten op de service van Zverev. Op zijn eerste setpunt sloeg de Nederlander een return net uit, op zijn tweede gleed hij tijdens een rally uit.
Zverev (26) besloot het duel met een ace, zijn twintigste in totaal. De Duitser stond in de hele wedstrijd zijn servicegame geen enkele keer af, Brouwer deed dat slechts één keer.
Brouwer begon goed op Court 1, het tweede stadion van Wimbledon. De nummer 3 van Nederland won zijn eerste servicegames overtuigend, terwijl Zverev met regelmaat zijn service nodig had om niet in de problemen te komen. Last van zenuwen leek de Noord-Hollandse debutant nauwelijks te hebben.
Brouwer wist twee keer een tiebreak af te dwingen, maar daarin stond de voormalige nummer 2 van de wereld er op de momenten dat het echt moest. Zverev won in de wedstrijd van 2 uur en een kwartier 115 punten, tegenover 105 voor Brouwer.
Het duel tussen Zverev en Brouwer zou eigenlijk dinsdag gespeeld worden, maar de regen maakte dat onmogelijk. Dinsdag stond het duel op baan 3 gepland, woensdag op baan 2 en donderdag op Court 1.
De 27-jarige Brouwer, die afgelopen week drie wedstrijden wist te winnen in de kwalificaties, speelde zijn derde wedstrijd ooit in het hoofdtoernooi van een grand slam. Vorig jaar haalde de nummer 160 van de wereld de tweede ronde van de US Open.
In aanloop naar Wimbledon had Brouwer nog negen duels op een rij verloren.
Zverev is op Wimbledon nog nooit voorbij de vierde ronde gekomen. Op de US Open haalde hij in 2020 de finale. Tijdens de afgelopen drie edities van Roland Garros was hij halvefinalist.