Darter Anderson moet Premier League overslaan

04 feb 2019, 11:43 Sport
darter anderson moet premier league overslaan
De Schotse darter Gary Anderson heeft zich afgemeld voor de Premier League. De tweevoudig wereldkampioen (2015 en 2016) kampt al een tijdje met rugklachten. Ondanks diverse behandelingen is de pijn niet verdwenen.
,,Zelfs als ik een beetje ga trainen, heb ik al enorm veel pijn'', zei de 48-jarige Schot, die in de halve finale van het afgelopen WK werd vernederd door Michael van Gerwen (6-1). De Brabander versloeg vervolgens ook Michael Smith en pakte zo zijn derde wereldtitel. Anderson ontbrak afgelopen weekeinde ook al op de Masters, die weer werd gewonnen door Van Gerwen. ,,Als ik nu geen rust neem, riskeer ik volgens mijn fysiotherapeut langdurige schade.''
De organiserende PDC wijst geen vaste vervanger van Anderson aan, maar laat diens plek in het speelschema tijdens de eerste negen speelrondes steeds door een andere darter opvullen. Jeffrey de Zwaan krijgt zo ook de kans om te debuteren in de Premier League. De 22-jarige Zuid-Hollander mag op 28 maart in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy aantreden tegen Rob Cross, de wereldkampioen van 2018.
De lucratieve wedstrijdenreeks begint donderdag in Newcastle. Van Gerwen treft daar weer Smith. Raymond van Barneveld start zijn laatste deelname aan de Premier League tegen James Wade. Op 27 en 28 maart staan in Ahoy de laatste twee speelrondes uit de eerste ronde op het programma. De nummer negen van het klassement valt daarna af, de top acht gaat de tweede ronde in. De punten die de vervangers van Anderson halen, tellen niet mee voor de ranglijst. De Premier League eindigt op 23 mei in Londen. De vier beste darters uit de reeks strijden in de O2 Arena om de eindzege.