Djokovic verslaat Hurkacz op weg naar halve finale Dubai

02 mrt 2023, 18:23 Sport
djokovic verslaat hurkacz op weg naar halve finale dubai
Novak Djokovic is nog altijd ongeslagen in 2023. De nummer 1 van de wereld plaatste zich voor de halve finales van het ATP-toernooi van Dubai na een 6-3 7-5-overwinning op de Pool Hubert Hurkacz.
Hurkacz was in goeden doen naar de Verenigde Arabische Emiraten afgereisd, nadat hij afgelopen zondag de titel op het indoortoernooi van Marseille had veroverd. De mondiale nummer 11 kwam er in Dubai echter achter dat Djokovic, die in de vorige ronde Tallon Griekspoor had uitgeschakeld, nog altijd van een andere orde is.
Djokovic brak zijn tegenstander in de vierde game en kwam daarna niet meer in de problemen in de eerste set. Beide spelers wonnen in de tweede set eenvoudig hun eigen servicegames. In de eerste negen games werden in totaal slechts drie punten ingeleverd.
Hurkacz was dicht bij setwinst met een 5-4, 30-0-voorsprong, maar Djokovic liet vervolgens zijn beste tennis zien en pakte de volgende vier punten op rij. De Serviër drukte daarna door in de lange elfde game. De Pool wist de eerste vier breakpoints nog weg te werken, maar verloor de game alsnog. Djokovic maakte vervolgens de wedstrijd met een lovegame op eigen service af.
Djokovic treft in de halve finale Daniil Medvedev. De Russische nummer 7 van de wereld won met 6-3 6-2 van Borna Coric uit Kroatië. Na een eenvoudige eerste set stribbelde Coric in de tweede set nog even tegen. Hij kwam op een 2-0-voorsprong, maar verloor de volgende zes games op rij.