Weerman door naar finale hoogspringen op EK indoor

02 mrt 2023, 18:31 Sport
weerman door naar finale hoogspringen op ek indoor
Britt Weerman heeft zich op de EK indooratletiek geplaatst voor de finale van het hoogspringen. De 19-jarige atlete uit Assen kwam in de kwalificaties tot een hoogte van 1,91 meter en dat was genoeg om zich bij de beste acht te voegen die zondag om de medailles springen.
Weerman veroverde onlangs haar vierde Nederlandse indoortitel. Ze bracht ook al het Nederlands record op 1,96 meter. Afgelopen zomer verraste de atlete met de vierde plaats op de EK outdoor in München.
’Ik moest even wennen en erin komen, dat was te zien aan mijn eerste sprongen", zei Weerman. "Toen de lat wat hoger lag, ging het steeds beter. Liefst haal ik alles in mijn eerste poging, maar dat lukte nu niet helemaal. Ik heb gelukkig wel twee daagjes rust om lekker te herstellen."
Ze verwacht een spannende strijd in de finale, met daarin drie Oekraïense atletes. Topfavoriet voor goud is Jaroslava Majoetsjich. Zij is de enige die dit seizoen over de 2 meter sprong. "Het zit er dik in dat ik een Nederlands record moet springen wil ik een medaille halen. Iedereen sprong goed in de kwalificatie en de meesten hadden nog veel over."