Djokovic wil zichzelf uit respect voor anderen geen GOAT noemen

11 jun 2023, 21:33 Sport
djokovic wil zichzelf uit respect voor anderen geen goat noemen
Novak Djokovic wil zichzelf uit respect voor de concurrentie niet de GOAT, oftewel 'The Greatest Of All Time', noemen. De 36-jarige Serviër heeft 23 grandslamtitels gewonnen en is nu alleen recordhouder.
"Ik wil niet beweren dat ik de beste ooit ben, want ik vind dat een gebrek aan respect voor alle kampioenen uit verschillende tijdperken van onze sport, gespeeld op een totaal andere manier dan vandaag wordt gespeeld. Elke grote kampioen heeft een erfenis nagelaten", zei Djokovic op de afsluitende persconferentie.
"Ik laat de GOAT-discussie aan iemand anders over. Ik heb een groot geloof in mezelf en wat ik kan. Deze trofee is een bevestiging van het niveau van tennis dat ik nog steeds kan laten zien. Grandslamtoernooien hebben mijn prioriteit op dit moment."
Djokovic heeft nu één grand slam meer gewonnen dan Rafael Nadal en drie meer dan Roger Federer. "Ik heb talloze uren besteed aan het nadenken over hoe ik van Federer en Nadal kon winnen. Die twee jongens hielden me de afgelopen twintig jaar behoorlijk bezig. Het is verbazingwekkend dat ik ze allebei voorbij ben in gewonnen grand slams. Maar iedereen schrijft zijn eigen geschiedenis."
Voorafgaand aan Roland Garros waren de voortekenen niet al te goed voor de nieuwe nummer 1 van de wereld. "Ik had het gevoel dat ik bij het ingaan van dit toernooi een zeer goede kans zou hebben tegen iedereen in best-of-five-wedstrijden, ondanks dat ik in 2023 geen geweldig record op gravel had", aldus de winnaar. "De meeste jongens voelen veel druk als ze tegenover mij staan ​​in een wedstrijd om drie gewonnen sets op een grand slam. Dat is precies hoe ik wil dat ze zich voelen. Het is fijn om zo'n mentale voorsprong te hebben."
Djokovic was in drie sets de Noor Casper Ruud de baas: 7-6 (1) 6-3 7-5.