Ervaren helpers voor wereldkampioen Evenepoel in Giro

02 mei 2023, 11:53 Sport
ervaren helpers voor wereldkampioen evenepoel in giro
Wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel krijgt ervaren helpers mee in de jacht op zijn eerste eindzege in de Ronde van Italië. Zijn ploeg Soudal - Quick-Step heeft de Italianen Davide Ballerini en Mattia Cattaneo, de Tsjechen Josef Cerny en Jan Hirt en de Belgen Pieter Serry, Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke geselecteerd. Die mannen hebben volgens Soudal bij elkaar opgeteld al 47 grote wielerronden gereden.
Evenepoel heeft er in aanloop naar de 106e editie van de Italiaanse wielerronde geen geheim van gemaakt dat hij voor de roze trui gaat. De 23-jarige Belg won vorig jaar al de ronde van Spanje. "Wielrennen in Italië is altijd bijzonder. Ik hou van de gepassioneerde fans en als wereldkampioen is het nog specialer", zegt Evenepoel in een vooruitblik van zijn ploeg. "Ik ben erop gebrand die prachtige regenboogtrui de komende drie weken te eren. Ik kan rekenen op een heel goed team, we zijn allemaal gemotiveerd en bereid om alles te geven."
De Giro begint zaterdag met een individuele tijdrit in Fossacesia. De ronde telt nog twee individuele tijdritten en zeven aankomsten bergop. Het peloton krijgt in totaal 51.000 hoogtemeters te verteren. De finish is zondag 28 mei in Rome.