Gymnastiekunie KNGU heeft nieuwe technisch directeur gevonden

05 apr 2022, 7:09 Sport
gymnastiekunie kngu heeft nieuwe technisch directeur gevonden
Gymnastiekunie KNGU heeft een nieuwe technisch directeur gevonden. Jeroen van Leeuwen, nu nog werkzaam als operationeel manager en directielid bij voetbalclub PEC Zwolle, begint op 1 mei bij de KNGU. Van Leeuwen volgt Mark Meijer op, die begin dit jaar stopte.
Meijer kondigde in november vorig jaar zijn vertrek aan, na een roerige periode waarin de Nederlandse turnsport te maken kreeg met een omvangrijke zaak rond grensoverschrijdend gedrag. Ook mannenbondscoach Bram van Bokhoven (prestatiemanager bij sportkoepel NOC*NSF) vertrok bij de KNGU, nadat begin 2021 vrouwenbondscoach Gerben Wiersma al was opgestapt. Afgelopen maand maakte algemeen directeur Marieke van der Plas bekend dat ze per 1 mei stopt.
Met Van Leeuwen heeft de KNGU nu de eerste vacature ingevuld. "Jeroen heeft brede en veelzijdige managementervaring in de breedte- én topsport", zegt Van der Plas. "Hij is gedreven, verbindend en koersvast. Eigenschappen die nodig zijn voor de verdere uitbouw van onze programma’s voor topsport en talentontwikkeling turnen."