Haase en Griekspoor overleven matchpoint in dubbelspel Rosmalen

12 jun 2023, 14:54 Sport
haase en griekspoor overleven matchpoint in dubbelspel rosmalen
Tennissers Robin Haase en Tallon Griekspoor hebben in de eerste ronde van het dubbelspel van het ATP-toernooi van Rosmalen een wedstrijdpunt overleefd. Het Nederlandse gelegenheidsduo won op de grasbanen van het Autotron met 6-7 (5) 6-3 11-9 van de Kazach Aleksandr Boeblik en Mackenzie McDonald uit de Verenigde Staten.
Haase en Griekspoor stonden in de beslissende match-tiebreak met 9-8 achter, maar wonnen drie punten op een rij. Boeblik besloot het duel met een dubbele fout.
In de kwartfinales nemen Haase en Griekspoor het mogelijk op tegen Jean-Julien Rojer en zijn partner Marcelo Arévalo uit El Salvador.
Demi Schuurs bereikte in het vrouwendubbelspel de laatste acht. De beste dubbelspeelster van Nederland was met de Belgische Elise Mertens duidelijk te sterk voor de Amerikaanse Ashlyn Krueger en Erin Routliffe uit Canada: 6-2 6-2.
Schuurs en Mertens zijn als eerste geplaatst. Ze wonnen het toernooi vijf jaar geleden.
Lesley Pattinama-Kerkhove en Bibiane Schoofs werden in de openingsronde uitgeschakeld. Oksana Kalasjnikova uit Georgië en Aljaksandra Sasnovitsj uit Belarus waren met 6-2 6-4 te sterk.