Bencic verrast Osaka en treft nu Halep

09 mei 2019, 13:57 Sport
halep als eerste naar halve eindstrijd madrid
ANP
Naomi Osaka is er op het grote WTA-tennistoernooi van Madrid niet in geslaagd de laatste vier te bereiken. De Japanse nummer 1 van de wereld werd in drie sets verrast door de Zwitserse Belinda Bencic. Het werd 3-6 6-2 7-5 voor de mondiale nummer 18. Osaka stond in de derde set met 5-3 voor en leverde op 5-4 haar opslaggame op love in.
Op Indian Wells was Bencic dit jaar ook al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Osaka, die daar titelhoudster was. Toen werd het 6-3 6-1.
Osaka heeft nog geen indrukwekkende prestaties geboekt op gravel. Ze kwam op Roland Garros nog nooit voorbij de derde ronde en won in Madrid voor deze editie nog nooit een partij.
Bencic neemt het tegen Simona Halep op voor een plek in de eindstrijd. Halep lijkt op tijd in vorm voor Roland Garros, waar ze later deze maand haar titel verdedigt. De Roemeense tennisster bereikte donderdag de halve eindstrijd van het WTA-toernooi van Madrid. Halep was met twee keer 7-5 te sterk voor de Australische Ashleigh Barty.
De 27-jarige Halep won het prestigieuze graveltoernooi van Madrid twee keer, in 2016 en 2017. Dit jaar wacht Halep nog op haar eerste toernooizege.
Kiki Bertens is ook nog actief in Madrid. De Nederlandse speelt in de kwartfinale tegen de Tsjechische Petra Kvitova.