Hockeyster Van den Assem stopt nu echt bij Oranje

14 jun 2022, 10:20 Sport
hockeyster van den assem stopt nu echt bij oranje
ANP
Hockeyster Ireen van den Assem heeft besloten nu echt te stoppen bij Oranje. De 32-jarige hockeyster had in oktober 2021 al een punt achter haar interlandcarrière gezet, maar keerde in maart dit jaar na een maandenlange break toch terug in Oranje. Van den Assem, die de Olympische Spelen moest missen vanwege een spierblessure, sloot op uitnodiging van interim-bondscoach Jamilon Mülders aan bij de nationale ploeg.
Na drie interlandwedstrijden besloot Van den Assem opnieuw haar afscheid als international aan te kondigen. Dat deed ze vlak voordat Mülders de WK-selectie bekendmaakte. "Misschien lijkt het gek om dat vlak voor een selectiemoment te beslissen. Maar voor mij was het juist het beste moment", zegt ze in een interview met hockey.nl.
Van den Assem, die kampt met een chronische achillespeesblessure, speelde begin juni tegen Engeland haar laatste interland. Met een goal en een assist hielp ze Oranje naar de zege. "Het is goed zo", zegt ze. "Ik ben eerlijk naar mijzelf geweest. Het voelt anders, heel erg anders, dan een jaar geleden. Nu kan ik met een opgeheven hoofd en een grote glimlach stoppen."
Van den Assem werd met Oranje twee keer Europees kampioen en in 2018 ook wereldkampioen.