Kruijswijk wil kopmannen in de Tour helpen in de bergen

21 jun 2022, 13:10 Sport
kruijswijk wil kopmannen in de tour helpen in de bergen
Steven Kruijswijk kijkt uit naar zijn zevende deelname aan de Ronde van Frankrijk. De 35-jarige Brabander, die in 2019 als derde eindigde in de Tour, is de enige Nederlander in de selectie van Jumbo-Visma. Hij wil Primoz Roglic en Jonas Vingegaard helpen aan een goed klassement.
"Elke Tourdeelname is speciaal", zegt Kruijswijk in een korte reactie van de ploeg. "Ik heb er bijzonder veel zin in om met deze ploeg aan te start te verschijnen."
Kruijswijk hoopt dat hij een bijdrage kan leveren aan de ambities van de ploeg. Die wil met Roglic en Vingegaard strijden om de gele trui en met Wout van Aert voor de groene puntentrui. "Ik wil mijn steentje bijdragen in de tweede en derde week waar het echt bergop gaat en daar een rol spelen voor Jonas en Primoz."
Vooral de twaalfde etappe naar Alpe d'Huez vindt Kruijswijk speciaal. "Dat is een mythische berg en daar heb ik mooie en minder mooie herinneringen aan." De wielrenner reed in de Ronde van Frankrijk van 2018 in de rit met finish op de Alpe d'Huez een lange solo van 70 kilometer. Hij werd voor de top teruggepakt en eindigde als tiende.