Mclaughlin-Levrone gaat superronde van Bol nog eens terugkijken

04 aug , 13:26 Sport
anp040824094 1
PARIJS (ANP) - Sydney McLaughlin-Levrone gaat de slotronde van Femke Bol in de finale van de 4x400 meter gemengde estafette nog eens rustig terugkijken. "Ik heb de race niet gezien, maar wel de uitslag. Het was beslist een snelle race, die moet ik nog eens terugzien", zei de Amerikaanse atlete tegen de verzamelde media na haar eerste optreden op de Olympische Spelen van Parijs.
McLaughlin-Levrone (24) is de grote rivale van Bol op de 400 meter horden. Ze is de regerend olympisch kampioene en wereldrecordhoudster met een tijd van 50,65. Bol is de huidige wereldkampioene, die onlangs haar Europees record verbeterde tot 50,95. Hun duel is als een van de hoogtepunten op het olympisch atletiektoernooi aangekondigd.
McLaughlin-Levrone ging niet specifiek in op de sensationele tijd van 47,93 seconden, waarin Bol het Nederlandse estafetteteam naar het goud leidde. "Ik verwachtte wel dat het winnende team in de buurt van het wereldrecord zou lopen", zei ze. De Nederlandse ploeg liep 3.07,43, twee honderdsten boven het wereldrecord.
Bol liep in de series van de 400 meter horden de beste tijd met 53,38. McLaughlin-Levrone noteerde 53,60. "Het was goed om de roest eraf te schudden. Ik heb niet meer geracet sinds de Amerikaanse trials, maar de baan is behoorlijk snel. Het voelt goed om weer in competitie te zijn."