Medvedev helpt Rusland naar halve finales ATP Cup

06 jan 2022, 7:47 Sport
medvedev helpt rusland naar halve finales atp cup
ANP
De Russische tennisploeg heeft onder leiding van Daniil Medvedev de halve finales bereikt van het toernooi om de ATP Cup. De Russen versloegen Italië in de laatste groepswedstrijd met 2-1. Medvedev, de winnaar van de US Open, trok de stand gelijk nadat Roman Safioellin het eerste enkelspel had verloren en in het beslissende dubbel pakten de Russen de winst.
Rusland en Italië stonden vorig jaar tegenover elkaar in de finale van het landentoernooi. De Russen wonnen toen met 2-0 dankzij zeges van Andrej Roeblev en Medvedev op Fabio Fognini en Matteo Berrettini.
Medvedev moet het in deze editie van de ATP Cup doen zonder Roeblev, de nummer 5 van de wereld. Rusland won deze week van Frankrijk (2-1) en Australië (3-0), maar kon zich geen nederlaag tegen de Italianen permitteren. De titelverdediger kwam op achterstand door een nederlaag van Safioellin, 167e op de wereldranglijst, tegen Jannik Sinner: 6-7 (6) 3-6. Kopman Medvedev hield zijn land in de race door Berrettini daarna te verslaan. De nummer 2 van de wereldranglijst klopte de mondiale nummer 7 in drie sets: 6-2 6-7 (5) 6-4.
In het beslissende dubbel wonnen Sinner en Berrettini de eerste set met 7-5, de tweede ging met 6-4 naar Medvedev en Safioellin. Het Russische duo trok de afsluitende matchtiebreak met 10-5 naar zich toe.