Nadal zonder zorgen door eerste ronde in Melbourne

09 feb 2021, 7:35 Sport
nederland ondanks lockdown duizenden bedrijven rijker
Rafael Nadal heeft zich zonder setverlies verzekerd van een plek in de tweede ronde van de Australian Open. De als tweede geplaatste Spanjaard was in een uur en 52 minuten met 6-3 6-4 6-1 de Serviër Laslo Djere, de mondiale nummer 56, de baas.
Voor de 34-jarige Nadal was het zijn eerste wedstrijd van het jaar. In aanloop naar de Australian Open zou hij deelnemen aan de ATP Cup, maar op het landentoernooi kwam hij vanwege rugproblemen niet in actie. In zijn eerste partij leek Nadal weinig last te hebben van zijn rug.
"Het waren vijftien lastige dagen voor me met de zorgen om mijn rug, dus ik moest overleven vandaag. Ik heb gedaan wat ik moest doen", zei Nadal. "Natuurlijk was het geen ideale voorbereiding voor me, maar ik leef van dag tot dag."
In de tweede ronde neemt Nadal het op tegen de winnaar van het duel tussen de qualifiers Michael Mmoh en Viktor Troicki.
Eerder op de dag kende ook de Rus Daniil Medvedev een goede start. De nummer 4 van de wereld had weinig problemen met de Canadees Vasek Pospisil. Het werd 6-2 6-2 6-4. Medvedev kwam in Melbourne nog nooit voorbij de vierde ronde. Hij reikte al wel tot de laatste vier en de finale op de US Open.
De Australische hoop Alex de Minaur boekte een vlotte overwinning op de Amerikaan Tennys Sandgren, tweevoudig kwartfinalist op de Australian Open: 7-5 6-1 6-1.