Ook Australië wil sporters vaccineren voor Spelen van Tokio

28 jan 2021, 11:10 Sport
ook australie wil sporters vaccineren voor spelen van tokio
Australië wil alle sporters die komende zomer meedoen aan de Olympische Spelen voor vertrek naar Tokio gevaccineerd hebben tegen het coronavirus. De atleten moeten wel wachten tot kwetsbare groepen zijn ingeënt. "Als onze plannen werken, is het goed mogelijk dat de olympische sporters aan de beurt zijn voordat de Spelen worden gehouden", zei sportminister Richard Colbeck in de krant Canberra Times.
Australië, een land met zo'n 25 miljoen inwoners, begint komende maand met het vaccineren tegen het coronavirus. Volgens Colbeck zijn ouderen, medewerkers van de gezondheidszorg en mensen met onderliggende klachten als eersten aan de beurt om een prik te krijgen.
Israël heeft ongeveer de helft van de olympische ploeg al ingeënt. Denemarken, Hongarije en België gaven deze week ook aan hun sporters vóór de Spelen te willen inenten. De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF wil niet om een 'voorkeursbehandeling' voor de sporters vragen. Officials uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zitten ook op die lijn.
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse overheid hebben al gezegd vaccinaties niet verplicht te stellen voor de deelnemers.