Ook badmintonkoppel Jille/Van der Lecq naar halve finales EK

28 apr 2022, 18:56 Sport
ook badmintonkoppel jille van der lecq naar halve finales ek
Na Robin Tabeling en Selena Piek in het gemengd dubbel zijn ook Ruben Jille en Ties van der Lecq doorgedrongen tot de halve finales van de Europese kampioenschappen badminton in Madrid. De mannen waren in de kwartfinales van de herendubbel in twee games te sterk voor de Noren Torjus Flaatten en Vegard Rikheim: 21-13 21-13.
Jille en Van der Lecq zijn als achtste geplaatst op het toernooi in de Spaanse hoofdstad. Tegenstander in de strijd om een plaats in de finale zijn de als zesde geplaatste Schotten Alexander Dunn en Adam Hall.
Eerder hadden Tabeling en Piek de halve finales bereikt door het Deense koppel Mathias Christiansen/Alexandra Bøje, de nummers 3 van de plaatsingslijst, te verslaan. Dat deden ze in drie games: 18-21 21-17 21-14. De als vijfde geplaatste Piek en Tabeling nemen het vrijdag op tegen Thom Gicquel en Delphine Delrue uit Frankrijk, de nummers 2 van de plaatsingslijst.
Met het bereiken van de halve finales zijn beide Nederlandse koppels al zeker van een medaille.
Voor Debora Jille en Cheryl Seinen eindigde het EK in de kwartfinales. Dat lag in de lijn der verwachtingen met het als eerste geplaatste koppel Gabriela en Stefani Stoeva als tegenstanders. De titelverdedigsters uit Bulgarije wonnen in twee games: 21-16 21-13.