Eerste ski-afdaling op beroemde Matterhorn afgelast

22 okt 2022, 9:43 Sport
opening wereldbeker skien afgelast door zware regenval
De beroemde Alpenberg Matterhorn is nog niet klaar voor een skiwedstrijd. De organisatie heeft tijdens de laatste sneeuwcontrole besloten de geplande afdaling voor de wereldbeker bij de mannen te schrappen. Er ligt te weinig sneeuw op het onderste deel van de piste.
De internationale skifederatie FIS is al geruime tijd bezig met het project op de Matterhorn. Het moet de eerste wedstrijd worden die twee landen doorkruist. De 3,7 kilometer lange piste begint in het Zwitserse Zermatt en eindigt in het Italiaanse Cervinia.
"We hebben de afgelopen weken en maanden zoveel gedaan. Logistiek en organisatorisch zijn we er klaar voor. We hebben alles gegeven om ook het onderste deel van de piste wedstrijdklaar te maken, maar uiteindelijk moeten we erkennen dat de natuur altijd sterker is dan de mens", aldus voorzitter Franz Julen van de organisatie.
Mogelijk volgt de première op de Matterhorn in het weekeinde van 5 en 6 november, als er een afdaling voor de vrouwen is gepland.
Het weer zit de skiërs dwars bij de opening van het wereldbekerseizoen. Eerder zaterdag werd de reuzenslalom voor vrouwen in het Oostenrijkse Sölden afgelast vanwege zware regenval. Skiën is daardoor onmogelijk, meldde de organisatie. Wintersportplaats Sölden in Tirol is al meer dan twintig jaar de opener van het skiseizoen eind oktober.