Pole voor Martin in MotoGP met circuitrecord op Sepang

22 okt 2022, 10:21 Sport
pole voor martin in motogp met circuitrecord op sepang
De Spaanse wegracer Jorge Martin heeft poleposition veroverd voor de Grote Prijs van Maleisië in de MotoGP. De coureur was met een tijd van 1.57,790 de snelste in de kwalificatie. Hij verbeterde het baanrecord op het circuit van Sepang met een halve seconde. Het was zijn vierde pole van dit jaar.
Kampioenschapsleider Francesco Bagnaia start zondag in de voorlaatste race van het seizoen pas vanaf de derde startrij op de negende plaats. De Italiaan had niet zijn dag, want hij kwam twee keer ten val op zijn Ducati. Bagnaia kan zich zondag voor het eerst in zijn carrière kronen tot wereldkampioen.
Zijn grote concurrent voor de titel, de Fransman Fabio Quartararo, deed het in de kwalificaties op Sepang nog slechter. De regerend kampioen noteerde op zijn Yamaha de twaalfde tijd en hij verdiende daarmee een plek op de vierde startrij.
De Italiaan Enea Bastianini (Ducati) en de Spanjaard Marc Márquez (Honda) reden in de kwalificaties respectievelijk de tweede en derde tijd en starten zondag met Martin vanaf de voorste rij.
In de Moto2 zette Bo Bendsneyder de twaalfde tijd neer in de kwalificatie. De Rotterdammer start zondag vanaf de vierde startrij. De Japanner Ai Ogura, leider in het kampioenschap, pakte pole. Zonta van den Goorbergh, de tweede Nederlander in de Moto2, ontbrak. Hij herstelt van een gebroken pols.