Organisatie Spelen hoopt op 30 à 50 procent tribunebezetting

01 feb 2022, 9:46 Sport
organisatie spelen hoopt op 30 a 50 procent tribunebezetting
De organisatoren van de Winterspelen van Beijing hopen de tribunes op de verschillende accommodaties voor ten minste 30 procent te mogen vullen met toeschouwers ondanks de strenge maatregelen om coronabesmettingen te voorkomen. Er zijn geen tickets verkocht voor de verschillende onderdelen, wel zijn er groepen mensen aangewezen die sporten mogen bijwonen.
In september was al bepaald dat buitenlandse toeschouwers vanwege de coronasituatie niet welkom waren in China. De uitverkorenen die wel de verschillende accommodaties mogen bezoeken, dienen zich aan strikte regels te onderwerpen, voor, tijdens en na hun bezoek. "Wat betreft capaciteit zijn we er nog niet uit, maar als we één op de drie beschikbare plekken mogen benutten, of misschien zelfs één op twee, zou dat al een goed resultaat zijn", liet Christophe Dubi, uitvoerend directeur namens het IOC op de Spelen, weten. "Het zal er ook nog van afhangen of het buiten of binnen is. Maar het is goed nieuws dat er toeschouwers zullen zijn."
Volgens Dubi komen er ook expats in aanmerking voor tickets. "De kaarten die beschikbaar komen zijn voor inwoners van China, niet alleen voor Chinese staatsburgers. We gaan onder meer via ambassades kijken of we hen kunnen bereiken."
Afgelopen zomer waren er bij de Olympische Spelen in Tokio geen fans welkom, met uitzondering van enkele sporten die buiten de Japanse hoofdstad plaatsvonden.