Quintana wint Ronde van de Provence na sterke slotrit

13 feb 2022, 16:33 Sport
quintana wint ronde van de provence na sterke slotrit
ANP
Nairo Quintana heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan de Ronde van de Provence gewonnen. Dat deed de 32-jarige Colombiaan door de vierde en laatste etappe op zijn naam te schrijven.
Quintana maakte indruk op de laatste beklimming, de Montagne de Lure. Hij kwam solo aan en hield de Deen Mattias Skjelmose Jensen en Matteo Jorgenson uit de Verenigde Staten 37 seconden achter zich. Martijn Tusveld van Team DSM was op plek 48 de beste Nederlander. Hij gaf zes minuten toe.
De Italiaan Filippo Ganna begon de dag als leider van het klassement, maar hij kwam op 1 minuut en 21 seconden van de winnaar aan. Hij werd uiteindelijk zevende in het klassement. De tweede plaats was daarin voor Julian Alaphilippe uit Frankrijk.
Quintana won de vierdaagse wedstrijd ook in 2020. Vorig jaar ging de eindzege naar zijn landgenoot Iván Sosa.