Rechter weigert zaak Djokovic met twee dagen uit te stellen

09 jan 2022, 11:41 Sport
rechter weigert zaak djokovic met twee dagen uit te stellen
De rechter die zich gaat buigen over het beroep van Novak Djokovic tegen zijn uitzetting uit Australië, is niet ingegaan op de vraag om de zaak van maandag naar woensdag uit te stellen. Advocaten van het Australische ministerie van Binnenlandse Zaken hadden het verzoek ingediend, maar dat werd afgewezen door rechter Anthony Kelly.
Uitstel zou betekenen dat de deadline wordt overschreden die door Tennis Australia is vastgelegd om te kunnen deelnemen aan de Australian Open. Het eerste grandslamtoernooi van het jaar begint op 17 januari.
De 34-jarige Djokovic verblijft sinds enkele dagen in een hotel in Melbourne. De Servische nummer 1 van de wereld zag zijn visum donderdag bij aankomst in Australië door de douane ingetrokken worden omdat hij niet kon aantonen waarom hij over een 'medische vrijstelling' zou beschikken om zonder vaccinatiebewijs het land in te mogen om deel te kunnen nemen aan de Australian Open. De advocaten van Djokovic meldden zaterdag dat Djokovic half december besmet zou zijn geweest met het coronavirus.