Schaatser Wennemars hoopt te starten op kwalificatietoernooi

01 okt , 18:04 Sport
anp011024243 1
HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Joep Wennemars hoopt aan de start te staan bij het World Cup kwalificatietoernooi dat van 8 tot en met 10 november in Heerenveen wordt verreden. Zijn ploeg rekent daar ook op. De 21-jarige schaatser van Team Essent werd halverwege september nog geopereerd aan zijn linkerknie.
Wennemars vertelde dat hij tijdens een krachttraining in september zijn linkerknie te veel had belast en dat hij daarbij een scheurtje in zijn meniscus had opgelopen. Artsen maakten duidelijk dat een operatie het herstel zou versnellen. De schaatser vertelde bij de presentatie van Team Essent in Heerenveen dat de meniscus is bijgeknipt, om te zorgen dat de scheur niet verder door kan scheuren.
"Ik ga er alles aan doen om snel terug te keren op het ijs en hier sterker uit te komen", zei Wennemars na zijn operatie. "Sinds ik geopereerd ben, gaat het elke dag beter", vertelde de schaatser dinsdag. Hij staat ook alweer op het ijs. "Ik ben blij dat ik weer kan trainen en mijn energie kwijt kan. Ik ga ervan uit dat alles goed komt en dat ik aan de grote toernooien mee kan doen."
Wennemars werd vorig seizoen tweede op het NK sprint en plaatste zich daarmee voor het WK sprint in Inzell. Daar kwam hij op de eerste 1000 meter ten val.