Schaatsploeg Orie en Kramer vanaf oktober verder als Team Essent

05 sep , 5:37 Sport
anp050924045 1
DEN BOSCH (ANP) - Essent keert na tien jaar terug in de schaatssport. De Nederlandse energieleverancier verbindt zich als hoofdpartner voor minimaal drie jaar aan de ploeg van coach Jac Orie en commercieel directeur Sven Kramer, die nu nog Jumbo heet en vanaf oktober Team Essent. Daarnaast gaat Essent de Sven Kramer Academy ondersteunen en sluit het bedrijf aan bij Team Duurzaam IJs, een consortium van schaatsbond KNSB om kunstijsbanen te helpen verduurzamen.
"Als jong, talentvol team hebben wij grote sportieve ambities richting de Olympische Spelen van 2026 en 2030 en in de samenleving. We zijn blij met Essent als partner. Tegelijkertijd zijn we Jumbo enorm dankbaar voor de grote bijdrage die zij de afgelopen jaren hebben geleverd aan onze successen. Ik waardeer het zeer dat zij ook de komende twee seizoenen aan onze ploeg verbonden blijven als Founding Partner", zegt Orie over de nieuwe samenwerking in een persbericht.
Essent gold jarenlang als een van de belangrijkste en grootste sponsoren in het schaatsen. De naam van het bedrijf was van 1998 tot 2014 verbonden aan de wereldbekerwedstrijden. Verder sponsorde Essent vijftien jaar lang de Nederlandse schaatskampioenschappen, de marathonwedstrijden en diverse alternatieve Elfstedentochten. Ook ondersteunde Essent de wereld- en Europese schaatskampioenschappen met geld.
"Gedurende mijn eigen carrière heeft Essent al ontzettend veel voor de schaatssport betekend. Ik vind het fantastisch dat zij nu na ruim tien jaar terugkeert. We hebben het getroffen met een partij die net zo toegewijd is als de schaatsers en stafleden van onze ploeg", aldus Kramer.