Handboogschutster Schloesser uitgeschakeld op Olympische Spelen

29 jul 2021, 10:10 Sport
schloesser na shoot off verder in individueel handboogtoernooi
ANP
Handboogschutster Gabriela Schloesser heeft haar succes in de gemengde landenwedstrijd op de Olympische Spelen geen vervolg kunnen geven in het individuele toernooi. De Nederlandse troef bij de vrouwen werd in de tweede ronde met duidelijke cijfers uitgeschakeld door de Française Lisa Barbelin: 6-0 (24-21 28-26 29-24).
Schloesser (27) had in de eerste ronde al een shoot-off nodig gehad om de Russin Svetlana Gomboejeva te verslaan. Het werd 6-5, omdat Schloesser de pijl in de 9 schoot en haar opponente in de 8. Op het winderige Yumenoshima Park was de geboren Mexicaanse, die is getrouwd met Limburger Mike Schloesser, kansloos tegen Barbelin. Schloesser wist alleen haar laatste pijl van het toernooi in de 10 te schieten. Daar stonden teveel afzwaaiers tegenover, onder meer twee keer een 5.
Schloesser veroverde zaterdag met Steve Wijler zilver in de gemengde landenwedstrijd. Wijler begint donderdag bij de mannen ook aan het individuele toernooi. Sjef van den Berg en Gijs Broeksma werden woensdag uitgeschakeld.