Shorttrackers Van 't Wout en Boer missen wereldbeker door ziekte

15 dec 2022, 13:46 Sport
shorttrackers van t wout en boer missen wereldbeker door ziekte
Shorttrackers Jens van 't Wout en Teun Boer komen dit weekend niet in actie in de wereldbeker in Almaty (Kazachstan) vanwege ziekte. Zij worden niet vervangen. Daardoor blijven alleen Sjinkie Knegt, Kay Huisman, Itzhak de Laat en Friso Emons over om de aflossing te rijden.
"Jens en Teun zijn al een aantal dagen ziek en hebben nog altijd verhoging", meldt de shorttrackploeg. "Het team is voorzichtig en past extra op om nieuwe zieken te voorkomen. Alle teams kampen met zieken."
Van 't Wout was juist zo goed in vorm. Vorig weekend boekte hij in Almaty zijn derde wereldbekerzege op rij. De 21-jarige shorttracker won toen de 1000 meter na eerder al de 500 en 1500 meter bij de voorgaande wereldbekerwedstrijd in Salt Lake City (Verenigde Staten) op zijn naam te hebben geschreven.
Voor Boer is het al het tweede wereldbekerweekend dat hij mist. In Salt Lake City was hij er niet bij vanwege een positieve coronatest.
Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting zijn wel op tijd hersteld. Een zieke Velzeboer miste de wedstrijden van afgelopen weekend. Schulting kwam hoestend en proestend wel in actie en won de 1500 meter.