Team Ineos de beste in ploegentijdrit Tour of Britain

07 sep 2021, 16:06 Sport
team ineos de beste in ploegentijdrit tour of britain
De wielrenners van Ineos Grenadiers hebben hun concurrenten van Deceuninck - Quick-Step en Jumbo-Visma verslagen in de ploegentijdrit van de Ronde van Groot-Brittannië. De Britse WorldTour-ploeg was in de derde etappe over 18,2 kilometer in Carmarthenshire 17 seconden sneller dan Deceuninck en 20 seconden sneller dan Jumbo-Visma.
De Brit Ethan Hayter van Ineos nam de leiderstrui over van Robin Carpenter. De Amerikaanse klassementsleider eindigde met zijn ploeg Rally Cycling als elfde op 1 minuut en 32 seconden. Hayters ploeggenoot Rohan Dennis uit Australië staat tweede op 6 seconden. De Belg Wout van Aert (Jumbo-Visma) neemt in het klassement de derde plek in op 16 seconden. Zijn ploeggenoot Pascal Eenkhoorn is de beste Nederlander op de zesde plaats, met 38 seconden achterstand op Hayter.
De wielrenners van Jumbo-Visma verloren op het einde van de ploegentijdrit veel tijd toen ze moesten wachten op Eenkhoorn die een lekke band had. De Nederlandse ploeg was al met een renner minder aan de ploegentijdrit begonnen omdat de Australiër Chris Harper in de tweede etappe na een val had moeten opgeven. Ploegleider Jan Boven denkt dat zijn renners zonder de pech bij Eenkhoorn dicht bij de dagwinnaar in de buurt hadden gezeten.
"Ik ben blij en trots over de manier waarop we gereden hebben", zei Van Aert na afloop. "We hadden een prima plan. Tony en ik waren de grote motoren. We hebben enkele intensieve kopbeurten gedaan en we hebben supergoed samengewerkt. Het is spijtig dat Pascal de pech had om in de laatste anderhalve kilometer lek te rijden. Over deze tijdrit ben ik zeer tevreden."