Tennisser Medvedev naar halve finales masterstoernooi Toronto

14 aug 2021, 9:38 Sport
tennisser medvedev naar halve finales masterstoernooi toronto
Tennisser Daniil Medvedev heeft de halve finales bereikt van het masterstoernooi van Toronto. De Russische nummer 2 van de wereld kende de nodige problemen met de Pool Hubert Hurkacz maar hield na een moeilijke start het hoofd koel in twee benodigde tiebreaks: 2-6 7-6 (6) 7-6 (5). Medvedev treft nu de Amerikaan John Isner die te sterk was voor de Fransman Gaël Monfils.
Medvedev stapelde fout op fout in de eerste set, herpakte zich om alsnog revanche te nemen voor zijn nederlaag in vijf sets tegen Hurkacz op Wimbledon. "Het was een super zware wedstrijd, hij was op een aantal momenten gewoon beter dan ik", keek de Rus terug op de partij die twee uur en een kwartier duurde. "Pas in de derde set lukte het me hem meer onder druk te zetten." Hurkacz bereikte op Wimbledon de halve finales en was onder meer verantwoordelijk voor de uitschakeling van tennislegende Roger Federer.
Isner versloeg Monfils in twee sets: 7-6 (5) 6-4. Het was voor de Amerikaan zijn negende overwinning op rij nadat hij vorige maand al de titel in Atlanta had veroverd. In de andere halve finale staan de Griek Stefanos Tsitsipas en de Amerikaan Reilly Opelka tegenover elkaar.