Tennisser Ruud in Miami voor eerst in finale masterstoernooi

01 apr 2022, 21:08 Sport
tennisser ruud in miami voor eerst in finale masterstoernooi
ANP
Tennisster Casper Ruud heeft voor het eerst de finale bereikt van een masterstoernooi. In Miami versloeg de 23-jarige Noor in de halve finale de even oude Argentijn Francisco Cerundolo in twee sets: 6-4 6-1.
Ruud is als zesde geplaatst in Miami. Hij bereikte de halve finale door de als tweede geplaatste Duitser Alexander Zverev te verslaan. In de partij tegen Cerundolo, de nummer 103 van de wereldranglijst, had Ruud twee breaks, een meer dan zijn tegenstander in de eerste set, goed voor 6-4. In de tweede set won de Noorse nummer 8 van de wereldranglijst bij 1-2 de opslagbeurt van zijn tegenstander. Hij pakte vervolgens ook de drie games daarna. Na 1 uur en 34 minuten had hij de zege binnen.
"Dit betekent heel veel voor me", reageerde Ruud na zijn zege. "Het bereiken van een mastersfinale was echt een doel van mij. We zullen in de toekomst nog veel meer van Francisco zien, maar mijn opslag sleepte me in deze wedstrijd erdoorheen. De omstandigheden waren heel zwaar, maar ik ben blij dat ik de finale heb gehaald."
De Noorse tennisser neemt het in de finale op tegen de winnaar van de partij tussen de 18-jarige Spanjaard Carlos Alcaraz en titelverdediger Hubert Hurkacz uit Polen.