Van Aert door coronabesmetting niet in Ronde van Vlaanderen

01 apr 2022, 20:39 Sport
van aert door coronabesmetting niet in ronde van vlaanderen
ANP
Wout van Aert doet komende zondag definitief niet mee aan de Ronde van Vlaanderen. De Belgische kopman van Jumbo-Visma heeft positief getest op het coronavirus en kan niet starten, zo meldt hij in een korte videoboodschap.
Van Aert gold als een van de topfavorieten voor de zege. Hij won dit jaar al de Omloop Het Nieuwsblad en de E3 Saxo Bank Classic in Harelbeke. In 2020 eindigde hij als tweede in 'Vlaanderens Mooiste'. Toen verloor hij in een zinderende eindsprint van Mathieu van der Poel.
"Ik zal niet aan de start staan komende zondag in de Ronde van Vlaanderen", vertelt Van Aert. "Ik ben gisteren met lichte keelpijn wakker geworden . Twee zelftesten wezen al snel uit dat ik positief testte op Covid-19. Twee PCR-testen hebben dat bevestigd. Dus er is geen kans om zondag aan de start te staan."
Van Aert geeft toe dat hij maar milde symptomen heeft. "Dat sterkt mijn hoop dat ik snel zal herstellen en de komende weken weer in actie kan komen. Ik focus me nu op mijn herstel, een volledig herstel, voordat ik aan de toekomst ga denken. Zondag word ik de grootste fan van Jumbo-Visma."
De wielrenner weet niet waar hij de besmetting heeft opgelopen. "Ik heb twee jaar lang heel veel moeite gedaan om niet besmet te raken. Blijkbaar heb je dat niet in de hand. Het beestje heeft mij op het slechtst mogelijke moment te pakken."
De Belg wordt vervangen door neoprof Mick van Dijke, meldde de ploeg al eerder. De andere zes renners van Jumbo-Visma zijn Nederlands kampioen Timo Roosen, Mike Teunissen, de Belgen Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck, de Fransman Christophe Laporte en de Italiaan Edoardo Affini.