Tennisser Zverev naar halve finale op Roland Garros

07 jun 2023, 19:37 Sport
tennisser zverev naar halve finale op roland garros
Tennisser Alexander Zverev heeft zich op het toernooi van Roland Garros geschaard bij de laatste vier. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Argentijn Tomás Martín Etcheverry. Daarvoor had hij vier sets nodig, 6-4 3-6 6-3 6-4.
Ook vorig jaar bereikte Zverev de laatste vier in Parijs, maar in de halve finale tegen Rafael Nadal raakte hij zwaar geblesseerd. De revalidatie kostte hem maanden. "Het afgelopen jaar is het moeilijkste van mijn leven geweest", zei hij woensdag. "Tennis is mijn leven. Dat ik niet kon spelen was verschrikkelijk."
Hij sprak van een moeilijke partij. "Mijn tegenstander heeft het hier fantastisch gedaan. Niet voor niets had hij hier voor deze partij nog geen set verloren. Ik weet zeker dat we nog veel van hem gaan horen. Maar ik ben heel blij dat ik het heb gehaald. De rest doet er voor mij op dit moment niet zoveel toe. Ik hoop op een mooie voortzetting in Parijs."
Zverev staat voor het derde opeenvolgende jaar in Parijs in de halve finales. Hij speelt tegen de winnaar van de partij tussen de Noor Casper Ruud en de Deen Holger Rune, later op de avond. De andere halve finale gaat tussen de Serviër Novak Djokovic en de Spaanse favoriet Carlos Alcaraz.