Thuram levert maandsalaris in voor spuugincident

20 dec 2020, 14:04 Sport
thuram levert maandsalaris in voor spuugincident
ANP
Aanvaller Marcus Thuram van Borussia Mönchengladbach levert voor straf een maandsalaris in voor zijn wangedrag zaterdag in de wedstrijd tegen Hoffenheim (1-2). Hij spoog verdediger Stefan Posch in het gezicht. Het geld gaat naar een maatschappelijk doel, meldde technisch directeur Max Eberl van Borussia.
Het incident deed zich voor vlak na de gelijkmaker van Andrej Kramaric (Hoffenheim). Die treffer maakte de openingsgoal van Lars Stindl ongedaan. Thuram moest op aangeven van de VAR met rood het veld af. Met een man minder liep Mönchengladbach in de slotfase ook nog tegen een nederlaag aan door een doelpunt van Ryan Sessegnon.
Na afloop bood Borussia-trainer Marco Rose zijn excuses aan voor het wangedrag van de 23-jarige Thuram, de zoon van Lilian Thuram, die in 1998 de wereldtitel veroverde met Frankrijk. "Dit hoort niet thuis op een voetbalveld. Volgens mij heeft hij even een kortsluiting in zijn hoofd gehad. Dit ging veel te ver", gaf Rose toe.
Thuram bood zaterdag al zijn excuses aan en heeft de boete geaccepteerd. "Maar ik moet nog wel zeggen dat hij normaal gesproken een goede jongen is. We kennen Marcus nu bijna twee jaar, we kennen zijn omgeving, we kennen het huis van zijn ouders, en dit alles past helemaal niet bij wat er gisteren is gebeurd", zei Eberl.