Turner Miyachi laat wereldbekerwedstrijd in Bakoe schieten

05 mrt 2020, 16:52 Sport
turner miyachi laat wereldbekerwedstrijd in bakoe schieten
De Japanse turner Hidetaka Miyachi staat niet op de deelnemerslijst voor de wereldbekerwedstrijd van volgende week in Bakoe. Dat is goed nieuws voor Epke Zonderland, voor wie Miyachi de enig overgebleven concurrent is voor een olympisch ticket voor de rekstok.
Zonderland, die zich niet via de WK plaatste, boekte anderhalve week geleden in Melbourne zijn derde zege in wereldbekerwedstrijden die meetellen in de kwalificatie voor de Spelen. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Miyachi, die er eerder al drie had gewonnen. De beste drie resultaten tellen waarbij bij een gelijke stand de scores de doorslag geven. Zonderland overtreft daarin Miyachi die meteen na de wedstrijd in Melbourne zei de strijd op te geven.
De coaches van de Friese rekstokspecialist wilden dat eerst zwart op wit zien en weten nu dat Miyachi in ieder geval niet in Bakoe zal verschijnen. Een week na die wedstrijd is er nog een wereldbeker in Doha. Daar staat Miyachi nog wel op de voorlopige deelnemerslijst zodat het nog niet 100 procent zeker is dat Zonderland voor de vierde keer naar de Olympische Spelen gaat.