US Open voor Arantxa Rus alweer voorbij

01 sep 2020, 6:02 Sport
us open voor arantxa rus alweer voorbij
Tennisster Arantxa Rus is op de US Open direct uitgeschakeld. De enige Nederlandse deelnemer aan het enkelspel in New York verloor in de eerste ronde in drie sets van de Amerikaanse Ann Li: 6-4 2-6 6-1.
In tegenstelling tot Kiki Bertens, die het Amerikaanse grandslamtoernooi overslaat vanwege het coronavirus, had Rus wel besloten om de reis naar New York te maken. Ze deed daar afgelopen week al mee aan het WTA-toernooi van Cincinnati, dat ook op het complex van de US Open werd gespeeld. Via de kwalificaties plaatste de Westlandse zich daar voor het hoofdtoernooi en in de tweede ronde was ze dicht bij een stunt tegen Serena Williams. Rus liet de 38-jarige Amerikaanse in de tiebreak van de derde set ontsnappen.
Rus, opgeklommen naar plek 68 op de wereldranglijst, had op papier een kansrijke loting voor de US Open. Met de 20-jarige Li trof ze de mondiale nummer 128 voor lege tribunes op baan 12 van Flushing Meadows. Rus begon slecht en stond al snel met 4-1 achter. Ze knokte zich terug tot 4-4, maar ze verloor de set door in de tiende game haar service in te leveren.
Rus herpakte zich in de tweede set, die ze overtuigend naar zich toe trok, maar in de beslissende set ging het mis. De Nederlandse maakte te veel fouten en werd in de vierde en zesde game gebroken. Net als in 2009, 2012 en 2018 bleef ze zodoende steken in de eerste ronde van de US Open. Alleen in 2011 wist Rus de tweede ronde te halen.
In het dubbelspel komen nog wel Nederlanders in actie: Demi Schuurs, Matwé Middelkoop, Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer.