Van de Zandschulp in tweede ronde Wimbledon na zege in vijf sets

06 jul 2023, 16:20 Sport
van de zandschulp in tweede ronde wimbledon na zege in vijf sets
Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt van Wimbledon door de Chinees Zhang Zhizhen in vijf sets te verslaan: 2-6 7-6 (3) 7-6 (6) 3-6 6-2. Voor de nummer 44 van de wereld was het zijn eerste zege sinds 22 april en bovendien zijn eerste overwinning sinds de samenwerking met coach Sven Groeneveld.
Na 4 uur en 1 minuut benutte Van de Zandschulp zijn tweede wedstrijdpunt, op de service van Zhang. De Chinees besloot het duel met een volley in het net.
Zhang had het betere van het spel in de openingsfase en Van de Zandschulp was lange tijd zoekende op baan 6 van Wimbledon. De Nederlander oogde onzeker en leverde in de eerste set liefst drie keer zijn servicegame in. Hij sloeg in de openingsset vijf dubbele fouten.
In de tweede set kwam Van de Zandschulp met 4-1 achter en een eenvoudige zege voor Zhang leek in de maak. Van de Zandschulp ging echter steeds beter serveren, verlaagde zijn foutenlast en zag toe dat Zhang juist wat meer fouten ging maken.
Van de Zandschulp won de tweede set via een tiebreak en trok de derde set op dezelfde manier naar zich toe. In de tiebreak van de derde set verspeelde hij nog een 6-3-voorsprong, maar hij pakte bij 6-6 toch twee punten op rij.
In de vijfde set kwam Van de Zandschulp met 3-0 voor en die voorsprong gaf hij niet meer prijs. Hij won in totaal slechts één punt meer dan de nummer 52 van de wereld: 168 om 167.
De 27-jarige Van de Zandschulp bereikte in april de finale van het ATP-toernooi van München en verloor vervolgens vijf keer in de eerste ronde. Hij werd ook gehinderd door een voetblessure, die hem dwong tot een afmelding voor het grastoernooi van Rosmalen.
In de tweede ronde neemt Van de Zandschulp het op tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, die eerder op de dag de Fransman Arthur Fils in drie sets versloeg.
Vorig jaar haalde Van de Zandschulp de vierde ronde in Londen. Hij verloor toen van Rafael Nadal.