Van de Zandschulp nog één zege af van deelname Australian Open

12 jan 2021, 13:32 Sport
van de zandschulp nog een zege af van deelname australian open
Tennisser Botic van de Zandschulp heeft zich geplaatst voor de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi van de Australian Open. De nummer 156 van de wereld was in Doha (Qatar) met 6-3 6-7 (1) 6-4 te sterk voor de Braziliaan João Menezes.
Het duel ging gelijk op. De Nederlander pakte de eerste set door zijn tegenstander twee keer te breken. In de tweede set wonnen beide spelers steeds hun servicegame, maar sloeg Menezes toe in de tiebreak. In set drie ging het weer gelijk op, maar bij 5-4 kreeg Van de Zandschulp op de service van de Braziliaanse nummer 193 van de wereld een wedstrijdpunt, dat hij meteen benutte.
Lesley Pattinama-Kerkhove kan deelname aan de Australian Open vergeten. De Nederlands kampioene verloor in Dubai in de tweede ronde van de kwalificaties voor het grandslamtoernooi in twee sets van de Oekraïense Lesia Tsoerenko (3-6 2-6).
De kwalificaties voor de Australian Open worden niet in Melbourne gespeeld in verband met de strenge quarantainemaatregelen in Australië. Het hoofdtoernooi, dat wel in Melbourne is, begint pas op 8 februari.